Is mijn vloer geschikt voor siergrind

Overweegt u een grindvloer of marmerstonevloer te plaatsen, dan is het handig te weten waaraan uw vloer dient te voldoen.

Beton of Cementdekvloeren:

Nadat de vloer is voorzien van een primer kan op dit soort ondergronden Siergrind of Marmerstone geplaatst worden.

Vloerverwarming laten inslijpen:

Siergrind en Marmerstone vloeren zijn bij uitstek geschikt om vloerverwarming onder te plaatsen. Wanneer u deze echter laat inslijpen en de slangen zijn geplaatst, dient u er wel zorg voor te dragen dat deze ruim onder het niveau van de vloer liggen. Tevens dienen de sleuven dicht te zijn, uw vloerverwarmingsspecialist weet hoe het moet.

Heeft u nog geen vloerverwarming en wilt u dit onder uw nieuwe siergrindvloer? Vraagt u dan in onze showroom eens vrijblijvend naar de mogelijkheden die Grindkeizer u kan bieden.

Beton of Cementdek met daarop tegels:

Wanneer u momenteel een tegelvloer heeft liggen en de tegels liggen allemaal goed vast, dan is het in principe mogelijk daarover heen een Siergrind of Marmerstone vloer te plaatsen. De tegelvloer zal worden voorzien van een speciaal daarvoor bedoelde primer alvorens de Siergrind of Marmerstone vloer zal worden aangebracht.

Houten ondergrond:

Houten platen, OSB of multiplex bijvoorbeeld:

Wanneer uw houten ondergrond bestaat uit grote platen en deze op diverse plaatsen deugdelijk zijn bevestigd is het mogelijk om een Siergrind of Marmerstone vloer te plaatsen nadat deze zijn voorzien van een primer.

U heeft een houten vloer van planken die 5 cm of breder zijn:

Uw vloer zal moeten voorzien van grote houten platen, denk aan OSB of multiplex platen of een andere daarvoor geschikte plaatsoort. Hiermee verkrijgen we een stabiele houten ondergrond, anders zullen er wellicht reeds na enkele maanden of jaren scheuren kunnen ontstaan in de lengterichting van de onderliggende bestaande houten vloer. Door grote platen te monteren met schroeven van bijvoorbeeld OSB wordt dit voorkomen en wordt de ondervloer stabieler. Het beste schroeft men deze vast dwars op de ligrichting van de bestaande houten vloer, in zogenaamd verband zoals bij bakstenen de metselaar ook doet. Het schroeven begint u het best vanuit het midden naar buiten met tussen de schroeven een afstand van 20 á 25 cm. Het laatste om “lepelen” te voorkomen. Wanneer u dit niet doet, bestaat de kans dat met name de zijkanten van de platen omhoog zouden kunnen komen en zo de daarboven liggende Siergrind of Marmerstone vloer wordt beschadigd.

Goed om te weten…

Goed om te weten voor u is dat wij altijd komen kijken voordat wij de door u bestelde Siergrind of Marmerstone vloer komen plaatsen. Dan meten we de oppervlakte waar de vloer komt te liggen in en checken we de ondervloer. Mochten er problemen zijn, dan worden deze met u besproken en dragen we indien nodig een oplossing aan.

Mocht u nog vragen hebben, nu of dan, neem dan gerust contact met ons op.

Lees meer over 

Is mijn vloer geschikt voor siergrind