Overzicht

Outdoor marmerstone in Naaldwijk

Materiaal

Mamerstone in mix van 2 kleuren, Rosso Levanto met 5% Carrara

Bindmiddel PU-300 van Sidec

Bijzonderheden

  • Outdoor
  • Makkelijk in onderhoud
  • Water doorlatende vloer

Opgeleverd

Zomer 2016

Vraag vrijblijvend een offerte aan

PROJECTOMSCHRIJVING

Bij deze mooie woning in Naaldwijk met een prachtige goed verzorgde ruime tuin behoort uiteraard ook een verzorgt terras. Een eenvoudige stoep of grind tegel was nu niet de verharding die men in gedachte had, het moest iets praktisch, duurzaam en vooral mooi zijn. Hier heeft men voor Marmerstone gekozen in een mix van twee kleuren, namelijk Rosso Levanto met daaraan toegevoegd 5 procent Carrara.

 

Groot voordeel is dat men op deze wijze een vloer oppervlak krijgt zonder naden wat een ruimtelijk effect geeft. Zodoende krijgt men tevens een zeer rustige “look” omdat eenvoudig weg er geen naden aanwezig zijn. Tevens heeft men bij de aanleg van het terras, dat is afgezet met hardstenen banden, rekening gehouden met de dikte van de Marmerstone vloer. De dikte van de Marmerstone  vloer is circa 8 millimeter, de korrel grote is 1-4 mm en is op gelijke hoogte aangebracht als de eerder geplaatste hardstenen banden. Dit laatste geeft een heel strak en verzorgt effect, uiteraard zijn deze hardstenen banden zorgvuldig afgeplakt alvorens de vloer geplaatst werd zodat deze hun natuurlijke kleur behouden.

 

Ook deze vloer is door Grindkeizer geplaatst met PU-300 van Sidec, de steentjes zijn van Marmer en zijn van nature kleurecht. PU-300 van Sidec is toegepast omdat dit product als bindmiddel uitermate geschikt is voor buiten en nagenoeg niet vergeeld. Zou men hier Epoxy hebben gebruikt dan is de vloer binnen een jaar reeds vergeeld, en na enkele jaren zou de vloer uit elkaar vallen. Dit laatste heeft alles te maken met alle elementen die ons weer kent, extreme koude en zoals de laatste jaren extreme warmte en niet te vergeten UV straling van de zon. Ook op dit terras is het volop genieten van het mooie weer in een prachtige tuin.