Sidec Grindvloeren

Om Siergrind en Marmerstone vloeren van hoge kwaliteit te kunnen leveren heeft men natuurlijk een fabrikant nodig die ook hoge kwaliteit maakt en levert.

GRINDKEIZER heeft in deze een partner gevonden, namelijk de firma Sidec uit België, sinds jaren één van de grootste ter wereld die gespecialiseerd is in Siergrind en Marmerstone. Sidec levert zijn producten nagenoeg over de gehele wereld!

Sidec grindvloeren

Een stukje Sidec geschiedenis

Het prille begin van SIDEC situeert zich in 1970 toen Guy Donckers door een vriend benaderd werd met de vraag of het mogelijk was een visvriendelijke coating te ontwikkelen voor de siersteentjes in zijn aquarium. Binnen enkele weken was die coating een feit en werd Guy Donckers ongeweten de uitvinder van gekleurd siergrind.

Het zou echter nog tot 1986 duren voor hij zijn uitvinding zelf in de praktijk zou brengen. In september van dat jaar startte hij namelijk een productiebedrijf voor sierpleister met als uiteindelijke bedoeling om onder de financiële vleugels van de sierpleisterfirma een afdeling grindcoating uit te bouwen. Het succes van het steentapijt in zowel particuliere woningen als in bedrijven en winkels versnelde die evolutie echter drastisch met het gevolg dat binnen het jaar de coating van grind de core-business van SIDEC werd en bleef.

Op dit moment is de firma één van de belangrijkste producenten van gekleurd grind en zand in Europa met vestigingen en vertegenwoordigingen in de Benelux, USA, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Rusland, Oekraïne, Hongarije en Polen. In Zuid-Afrika wordt in licentie geproduceerd voor SIDEC.

Kwaliteit vloeren herkennen

Zoals in elke tak van het bouwen en verbouwen, zijn er mensen die de dupe worden van “het niet vakkundig aanbrengen”, of van “het werken met producten van mindere kwaliteit”. Het is ook bekend dat er al heel watSiergrindvloeren gelegd zijn met een te laag percentage aan bindmiddelen.

Om u te behoeden tegen eventuele problemen te wijten aan kwaliteit, willen wij u hier enkele tips geven die u kunnen helpen bij de aankoop van een siergrindvloer die levenslang meegaat :

  1. Vraag of de primer (grondlaag) in de prijs is inbegrepen. Laat u ook nooit vertellen dat een primer niet noodzakelijk is, want dat is hij wel.In bijna elke vloer zijn er poriën. Indien deze poriën niet vooraf gedicht worden zal het bindmiddel van de te leggen siergrindvloer door deze poriën opgeslorpt worden zodat er veel minder hars tussen de steentjes zal overblijven en dus de vloer uiteindelijk veel minder sterk zal zijn, met als gevolg dat er op termijn steentjes zullen loskomen. Deze grondlaag heeft nog een tweede functie: doordat de primer in de ondergrond dringt en er nog een beetje blijft op liggen maakt men i.p.v. twee aparte vloerplaten die op elkaar liggen één geheel.Ook op tegels waar er geen poriën zijn (behalve de cementvoegen) dient men een primer te gebruiken! Indien men een siergrindvloer aanbrengt op tegels, waarvan de ondergrond niet voorbehandeld wordt met primer, is de kans groot dat de vloer op termijn loskomt.Het is ook best dat de nog natte primer steeds wordt ingestrooid met droog zand van 0.2-0.3mm of 0.3-0.8mm. Dit verhoogd de kwaliteit van de aanhechting.
  2. Let er steeds op dat men minimaal 8kg hars, bindmiddel, gebruikt bij 100kg grind! (smeren met 8%) Indien men minder epoxy gebruikt zal de vloer uiteindelijk ook minder sterk zijn en heeft u kans dat er op termijn steentjes zullen los komen. Ieder procent minder epoxy draagt er toe bij dat uw vloer 10% minder sterk is.
  3. De kwaliteit van het grind dat gebruikt wordt om uw siergrindvloer te maken kan ook zeer eenvoudig gecontroleerd worden. Als men het in water of oplosmiddel doet mag de kleur niet loskomen.
  4. Vraag uw leverancier steeds om ongeveer een zak grind bij u te laten. Mocht u dan ooit een probleem ondervinden, dan heeft u nog steeds grind van hetzelfde productie nummer.

Bekijk grindvloer projecten

En zo legt GRINDKEIZER bij u uw Siergrind- en Marmerstonevloer en krijgt u Kwaliteit met een hoofdletter K!

Kijkt u ook eens op onze site met de door ons uitgevoerde projecten www.siergrind-marmerstone-vloeren.nl

Hier kunt u zien en lezen hoe een Siergrind vloer van GRINDKEIZER tot stand komt en wat er allemaal bij komt kijken.

Grindvloer van Grindkeizer

Bent u benieuwd of een grindvloer van Grindkeizer aansluit bij uw wensen voor een nieuwe vloer? Neem dan gemakkelijk contact met ons op of vraag een offerte op maat aan. Ook bentt u van harte welkom in onze showroom!

Contact met ons opnemen Vrijblijvend een offerte aanvragen