Menu Offerte

Siergrind en vloerverwarming


Een siergrindvloer is uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. De harsen zullen geen nadeel ondervinden van de temperatuur (tot max 60°C). Bovendien zal u het effect van de aangename warmte aan uw voeten sneller ervaren omdat er niet eerst een dikke tegel of dergelijke dient opgewarmd te worden, maar zal de lucht tussen de steentjes vrijwel onmiddellijk verwarmd worden, dankzij de vele poriën ertussen. Een siergrindvloer voelt warm aan doordat de lucht tussen het grind een goede warmtegeleiding kent. Hierdoor is een siergrindvloer uitermate geschikt als toepassing over vloerverwarming. Geen enkele andere decoratieve vloer is zó breed inzetbaar!

De voordelen van vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming, omdat dit nou eenmaal het hoogste comfort biedt. Met vloerverwarming komt u bij de meest ideale temperatuurverdeling in een woon- en werkomgeving. Vloerverwarming is hygiënisch, mooier en gezonder voor mensen met een allergie. Natuurlijk spelen ook zaken als energiebesparing en het bewust omgaan met ons milieu een rol. Vloerverwarming verbruikt ongeveer 20% minder dan radiatoren. Verder heeft u in de winter geen koude voeten meer. 

De voordelen van vloerverwarming op een rij:

  • De opbouw van warmte gaat van de vloer naar het plafond, op leefhoogte is de temperatuur dus het aangenaamst.
  • Geen zichtbare verwarmingselementen in uw woonkamer. Dit is niet alleen mooier, maar geeft ook ruimtewinst.
  • Energiebesparend! De temperatuur kan 1 à 2 graden lager ingesteld worden.
  • Een uitkomst voor mensen met allergieproblemen of astma. Het systeem reduceert de kans op huisstofmijt, geeft minder stofcirculatie en een betere luchtvochtigheid.

De systemen…en welke is het meest geschikt voor U!

Feitelijk zijn er twee systemen, het wel bekende systeem dat men aansluit op een verwarmingsketel welke het verwarmde water naar slangen pompt die in de vloer gemonteerd zijn. Dat kan zijn reeds voor het storten van de cementdekvloer, of naderhand in geslepen.
Ook bestaat er tegenwoordig elektrische vloer verwarming, ook hiervan zijn meerdere varianten verkrijgbaar. Deze worden apart, elektrisch, aangestuurd en geregeld.

Beide soorten kunnen als bij verwarming maar ook als hoofd verwarming functioneren, ze zijn beide in ieder geval zeer geschikt in combinatie met een GRINDKEIZER Siergrind en/of Marmerstone vloer. Aangezien wij van GRINDKEIZER kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, hebben wij gezocht naar hoogwaardige kwaliteitspartners voor beide systemen en hebben deze ook gevonden!

Roy Steenbekkers Vloertechniek

Roy Steenbekkers vloertechniek is een landelijk opererend bedrijf welke gespecialiseerd is in alle soorten vloerverwarmings-systemen waaronder de droogbouwsystemen, infrezen van conventionele vloerverwarming, op draadstaalnetten vlechten of eventueel in combinatie met vloerisolatie. Al onze producten zijn van hoogwaardige materialen voorzien van alle DIN en KOMO certificering. Voorafgaande de werkzaamheden gaat er standaard een monteur/adviseur de werklocatie bezoeken om alle technische details door te spreken om eventuele struikelblokken te tackelen ! Door de korte lijnen tussen verkoop en installatie krijgt u een persoonlijke benadering voor- tijdens en na de aanleg van uw maatwerk-systeem.
De vloerafwerking van de vloerverwarming (sleuven dicht zetten, vloer egaliseren, zandcementdekvloer plaatsen) wordt, in overleg met de Grindkeizer, altijd zorgvuldig afgestemd zodat deze ondervloer de juiste specificaties heeft voor de Siergrind- of Marmerstone vloer. Ook deze werkzaamheden kunnen wij verzorgen. Radiatoren verwijderen of hoofdleidingen verleggen voor aanleg van de vloerverwarming is geen enkel probleem, ook dit verzorgen wij!

De garantiebepalingen zijn als volgt:

  • 50 jaar garantie op de slangen incl. 10 jaar gevolgschade dekking
  • 10 jaar garantie op de verdelers
  • 5 jaar garantie op de circulatiepomp

SPEEDHEAT voor elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming van Speedheat laat u als enige kennismaken met de vierde generatie elektrische vloerverwarming. Vloerverwarming die met slechts 1 mm ongekend dun is, onder elk type vloer past, razendsnel en plaatselijk warmt en die ook nog eens een fikse energiebesparing oplevert.

Kiest u voor vloerverwarming?

Dan kiest u voor Speedheat: de vierde generatie vloerverwarming. Ontwikkeld voor de toekomst. En nu al beschikbaar. De enige vloerverwarming die zich volledig aanpast aan u. Aan uw persoonlijke eisen aan wonen en werken. En aan uw wensen aan comfort en gemak. Zuinig, veilig en snel.

De voordelen van Speedheat G4

Speedheat is dunner, sneller, zuiniger en duurzamer dan traditionele systemen, zoals vloerverwarming op basis van water of vloerverwarming die in de vloer moet worden ingefreesd.

Ultradun
Speedheat Generation 4 is overal toe te passen! Speedheat Generation 4 Vloerverwarming is slechts 1 mm dun. Hierdoor is er bij plaatsing geen sprake van opbouwhoogte. Het ultradunne systeem zorgt dus niet alleen voor het milieu, maar is daarnaast ook de meest praktische keuze als u gaat verbouwen of renoveren.

Supersnel
Door de unieke eigenschappen van Speedheat Generation 4 is uw vloerverwarming snel op temperatuur. Dit maakt Speedheat bijzonder geschikt als bijverwarming. Het systeem is alleen in bedrijf als u om comfortwarmte vraagt. Op alle andere momenten is het systeem wel direct beschikbaar, maar wordt er geen energie verbruikt.

Zuinig
Speedheat onderscheidt zich van andere systemen doordat het niet onder, niet in, maar bovenop de ondervloer ligt. Bij Speedheat kruipt de warmte niet in de vloer, maar wordt de warmte direct aan de ruimte afgegeven. Bovendien: hoe dunner de cementlaag, hoe minder energieverlies.
Indien u Speedheat in combinatie met uw CV gebruikt zult u uw kamerthermostaat enkele graden lager kunnen instellen. Het energiebedrijf zegt dat 1 graad lager u direct 7% besparing oplevert op uw energienota. (Bron Delta Nuts bedrijven N.V.)

Duurzaam
Speedheat levert de zuinigste en snelste elektrische vloerverwarming ter wereld. Niet voor niets werd Speedheat gekozen als hoofdverwarming in het huis van de toekomst in Vilvoorde, België.

Uw interesse is gewekt en u wilt meer weten?

Komt u dan eens vrijblijvend langs in onze showroom dan kunnen we samen met u, onder het genot van een kopje koffie, al uw vragen en wensen doornemen en bespreken en wellicht tevens de kleur van uw nieuwe Siergrind of Marmerstone vloer samenstellen.